Het geloof dat er meer is tussen Hemel en Aarde, dan we met onze gewone menselijke zintuigen kunnen waarnemen, bestaat al lang. Centraal in de Spiritualiteit staat het bestaan van de Ziel: de bron diep in onszelf die levens overbrugt, die een reis maakt, en die verbonden is met alle andere zielen, die ons omgeven. Een ziel is energie, een entiteit die een ontwikkeling doormaakt. “Je bent een Ziel en hebt een lichaam.”

Wilt u meer weten over Spiritualiteit, en ook uw eigen gewaarwording daarvan ontwikkelen? Er zijn heel veel mensen bezig met Spiritualiteit, en er zijn evenzoveel meningen over wat het inhoudt, en wat de waarheid is. Meningen over wie een ware verbinding heeft met de Spirituele wereld van zielen, wie als Medium via die verbinding informatie doorkrijgt, wie meer weet dan anderen, zaken voorvoelt. Bij de Gouden Reis ligt de nadruk meer op wat deze wonderlijke wereld die ons veelal ongemerkt omgeeft, voor uzelf kan betekenen. Een leidraad bij uw eigen ontdekkingsreis.

Spiritualiteit kan zowel bij therapiesessies als bij persoonlijke begeleiding aan de orde komen, indien u hiervoor belangstelling heeft. Spiritualiteit kan een dimensie toevoegen bij het ontdekken van een goede balans in het leven: als metafoor, of als geloof. Een balans waarbij u uw eigen persoonlijke, innerlijke kracht en rust kunt gebruiken om op goede, menselijke en positieve manier in deze wereld te zijn en te ervaren. Met respect voor anderen en in harmonie met zowel hen als uzelf.

De Ziel

De Ziel maakt een ontdekkingsreis mee, die levens overstijgt. In het Tussenbestaan, tussen levens in, kan een Ziel rust vinden, en in contact zijn met andere zielen. Het is de plaats waar een nieuw leven wordt voorbereid, wordt gekeken wat de Ziel kan leren in een nieuw leven. Ennmaal op Aarde is een mens zich meestal onbewust van deze gekozen weg – omgeven door de sluier van ons bewustzijn, is het onduidelijk waarom we dingen meemaken, en waarom we ons richten op datgene wat per mens verschilt: de een zoekt confrontatie en is bij voorkeur handelend, een ander is meegaand en afwachtend.

Het zetten van schreden richting het contact maken met de opdracht en ontwikkeling van onze ziel kan helpen bij het vinden van rust en betekenis. We zijn omgeven door andere Zielen: Entiteiten, bijvoorbeeld van zielen die in een overgang zijn tussen de Aarde en de Zielenwereld. Als de overgang verstoord is, heeft de Entiteit geen rust, en verstoord de harmonie. Engelen zijn zielen die behoren tot een Zielengroep die andere zielen helpt en ondersteund.