De Praktijk De Gouden Reis

Regressie – Zielsregressie

Regressie – terugkeren naar – kan zowel op een Emotionele basis, als op Spirituele basis. Bij een Emotionele regressie keert u terug naar een situatie eerder in je huidige leven, om deze opnieuw te ervaren, er objectief naar te kijken en te verwerken. Een Spirituele regressie kijkt ook naar meerdere, vorige levens en de ontwikkeling die de ziel daarbij door heeft gemaakt. Tijdens een Zielsregressie wordt er naar het geheel gekeken. Body – Mind – Spirit – Soul.

Regressietherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op het verkennen en behandelen van diepgewortelde emotionele problemen en traumatische ervaringen uit het verleden. Een Emotionele regressie kan bijvoorbeeld gaan over gebeurtenissen uit je jeugd, maar kan ook meer recent zijn. Ingrijpende ervaringen maken indruk, en die indruk kan zijn gekleurd door schrik, jeugdigheid, woede of gekwetstheid. Een oude ervaring kan worden getriggerd en een onverwachte reactie geven in je huidige leven. Je wordt als het ware terug geslingerd in de oude situatie, ervaringen van pijn of angst. Door tijdens een regressie terug te keren, en de situatie (onder begeleiding) opnieuw te ervaren, te bekijken met andere ogen, kunt je inzien hoe deze emotionele reactie doorwerkt in je huidige leven, om dan met meer begrip en inzicht terug te kijken – en de ervaring te verwerken.

Bij iedere invalshoek is ontspanning de sleutel – door u volledig te ontspannen en in rust (een lichte trance) te komen, neemt u afstand van uw dagelijks leven en de wakende rol van het bewustzijn en verstand, en heeft u de gelegenheid om onbevangen, objectief en met persoonlijke emotie inzicht te krijgen in wat zich eerder heeft afgespeeld. Vaak wordt de naam hypnotherapie gebruikt om zo’n regressie te beschrijven, hoewel hypnose zoals we die kennen van films en entertainment iets heel anders is.

Technieken Gebruikt in Regressietherapie

Regressietherapie maakt gebruik van technieken die cliënten helpen zich bewust te worden van en toegang te krijgen tot herinneringen en gevoelens die vaak begraven liggen in het onderbewuste.

Er zijn verschillende technieken die kunnen worden gebruikt in regressietherapie, waaronder:

1. *Trance Hypnose*
Dit is een staat van diepe ontspanning waarbij cliënten zich meer kunnen openstellen om toegang te krijgen tot hun onderbewuste herinneringen.

2. *Visualisatie*
Dit is het maken van een beeld of voorstelling om zo te ervaren dat je terug gaat in de tijd naar een gebeurtenis of situaties die relevant is voor je huidige problemen.

3. *Innerlijk kind werk*
Hiermee kijk je naar de kleine Ik. “Wie je was toen emotionele wonden en trauma’s ontstonden tijdens de kindertijd!”

4. *Vorige levens regressie*
Richt zich op het verkennen van de Ziel in vorige levens en tijdens het tussenbestaan om zo inzicht te krijgen in huidige problemen, relaties en levensdoelen. Herinneringen aan vorige levens kunnen worden onderzocht om inzicht te krijgen in huidige problemen en trauma’s.

Na de regressie kan een (vervolg) gesprek het begrip vergroten: waarom handelden andere mensen op een bepaalde manier, welke rol speelde de opvoeding, op welke wijze werkt de gebeurtenis nog steeds door in je dagelijkse leven? Op welke andere wijze zou je tegen de gebeurtenis kunnen aankijken? Je zult misschien ontdekken dat je gedachten over gerelateerde zaken zijn ‘geprogrammeerd’ door de gebeurtenis, en dat deze persoonlijke reactie iets is wat ook kan worden veranderd in een meer positieve, objectievere en minder belemmerende houding. Zowel voor jezelf, als voor je relaties met anderen kan deze verwerking en verandering een heilzame werking geven.

Bij een regressie die uit gaat van het bestaan van Reïncarnatie is Spiritualiteit het uitgangspunt. De Ziel overbrugt meerdere levens en maakt een ontwikkeling door. Door verbinding te maken met deze ontwikkeling krijgt de loop van uw huidige leven een toegevoegde betekenis en achtergrond – waarom gebeuren bepaalde zaken, wat zijn mijn diepere beweegredenen? Wat is het, dat mijn Ziel aantrekt in dit leven? Ook de manier waarop je met andere mensen omgaat krijgt een andere invalshoek. Meer informatie vindt u bij Spiritualiteit.

Een Spirituele Zielsregressie

Tijdens een Zielsregressie, waarbij je wordt begeleidt naar een diepere ontspanning (trance), maak je verbinding met je zielsherinneringen en -ervaringen uit het Tussenbestaan – het bestaan tussen de levens (incarnaties) in (Life Between Lives). Je krijgt inzicht in de weg en de ontwikkeling van je Ziel, je plaats en betekenis binnen het grote geheel en antwoord op vragen als Waarom ben ik hier? en Waarom koos ik voor dit leven? Je leert ook over De Mystieke Ruimte van je Hart – van waaruit een verbinding met de (Source, de Bron) Hemel, de Aarde en je Hogere Zelf gemaakt kan worden. Een Zielsregressie is een indrukwekkende, persoonlijke ervaring waarbij je contact maakt met diepere niveaus van de werkelijkheid en het ontdekken van diepgaande Wijsheid en Healing vanuit vorige levens.